Köpa valp

Inför ditt köp

Uppfödning

Vår uppfödning är godkänd av och uppfyller Svenska Labradoodleklubbens (SLK) krav på hälsotester och dokumentation. Valparna säljes med registreringsbevis från SLK.

Målsättning

Avelverksamhetens mål är att föda upp hundar som tycker om att samarbeta, att lära nya saker är glada, sociala och friska. Vi vill att hundarna ska må bra vara till glädje för sina familjer

Vårt arbetsätt

Vi önskar att varje valp ska växa upp till att bli en välmående hund och en älskad medlem i sin nya familj. Vi värnar om moderna och forskningsbaserade träningsmetoder för att säkerställa valpens välbefinnande och positiva utveckling. Vilket vi gärna ser fortsätter i valpens nya hem

Intresserad?

Vi vill veta mer om dig som ny hundägare

Våra förväntningar

En trygg valptid som är väl planerad, där hunden tränas av instruktörer som använder sig av positiva inlärningsmetoder.  På detta sätt får hunden sitt behov av social interaktion tillgodosett

Valpensförsta tid

Valparna tillbringar sina första veckor tillsammans med sin mamma. De får en lugn start tillsammans i ett avgränsat rum. Valparna hanteras varje dag och följs upp i sin utveckling.

Fyra veckor

Vid fyra veckors ålder flyttas valparna till vårt allrum och integreras i vår dagliga rutin. De utforskar nya situationer, träffar människor, och upptäcker nya miljöer för att främja deras utveckling. Vi övervakar deras framsteg och skapar goda vanor, såsom veckovis kloklippning, för avdramatisera händelsen och skapa en god vana.

Sex veckor

Vid sex veckors ålder inleds ”klicker-träning” med valparna, där vi använder operant inlärning. Det innebär att valpen själv måste tänka och förstå önskat beteende för att få belöning. Denna metod skapar grundläggande kommunikation mellan människa och hund, där valpen lär sig att erbjuda önskat beteende för belöning. Det är en effektiv och rolig metod som uppmuntrar kreativt tänkande och tränar impulskontroll, som exemplifieras genom inlärning av kommandot ”sitt”.

Sju veckor

Vid sju veckors ålder inleder vi träning i koppelgående med en skonsam sele. Detta sker genom individuell träning där varje valp får stöd för att förstå konceptet att följa sin människa i koppel. Senare tränar vi förebyggande åtgärder mot resursförsvar eller resursaggression när valparna är redo för det.

Åtta veckor

Nu är valpen socialt mogen att komma till sitt nya hem

Efter köpet

Vad följer med valpen?

Vid leverans är varje valp komplett vårdad och skyddad. De har genomgått fyra avmaskningar, fått nödvändiga vaccinationer, är veterinärbesiktigade och microchippade. Dessutom följer de med ett detaljerat stamträd, vilket vi särskiljer från Svenska Kennelklubbens registreringsbevis för att undvika förväxling.
valp i korg

Valpens packning

Skonsam valpsele och koppel

Feromonhalsband (Adaptil)
Valpfoder
Klickerdosa och belöningsgodis
Snuttefilt och leksak
Besiktningsprotokoll och vaccinationsintyg
Registreringsbevis hos Svenska Labradoodleklubben

Bästa valp start

Vi strävar efter att erbjuda er och er valp en optimal start. I samband med hämtningen inkluderar vi en tvådagarskurs. Utöver träningen får ni två givande dagar där vi har gott om tid för att diskutera och svara på alla era frågor. Under natten mellan dag ett och dag två tillbringar valparna tid tillsammans i valphagen. För de som reser långt erbjuder vi rekommendationer för boende i närheten, så att ni kan vara nära er nya familjemedlem.

Vi går igenom

Relation

Hundens språk

Socialisering

Inkallning

Koppelgående

Rumsrenhet

Ensamhetsträning

Hanteringsträning

hundvalp
Rulla till toppen